Am decis să scriu un articol despre cele mai bune 5 filme românești care pe mine m-au impresionat. Nu sunt telenovele, nici seriale, nici nu au avut bugete de miliarde de dolari sau actori precum Leonardo DiCaprio sau Cameron Diaz. Dar au fost gândite inteligent, au emoție, actori români de clasă și multă muncă.


5. ”Aurora”-2010

Este un film regizat Cristi Puiu. De asemenea, este și cu el ca actor. Un film ce sincer merită văzut, cu lansarea în Suedia pe 11 februarie 2011 si premiile: Goppo pentru cel mai bun lung metraj, Goppo pentru cea mai bună regie și Goppo pentru cel mai bun scenariu.

4. ”Domnișoara Christina”-2013

Primul horror românesc, și singurul, în regia lui Alexandru Maftei. Filmul urmează povestea romanului cu același nume, de care cred că știți.

3. ”Supraviețuitorul”-2008

Film regizat de celebrul Sergiu Nicolaescu. În rolul principal este tot el, împreună cu Petr Falc, Vladimir Gaitan și Cristian Motiu. Având în vedere cine este regizorul, cred că laudele sunt de prisos. Nu mai este nevoie de reclamă, asta e clar. Cert este că merită văzut.

2. ”Filantropica”-2002

Un film de Nae Caranfil, o adevărată operă de artă în care Gheorghe Dinică ar fi meritat oscarul pentru interpretare. Singurul lui defect a fost că s-a născut român…

1. ”4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”-2007

Film in regia deja consacratului Cristian Mungiu, cu un premiu ”Palme D”or” în 2007 și o poveste fascinantă care te face să simți cu adevărat cum se trăia în România anilor 1980. Probabil că este unul dintre cele mai bune filme românești din toate timpurile.


Alte filme care merită văzute și intră într-un top 10 ar fi:

  • ”Magnatul”-2004
  • ”Poziția copilului”-2013
  • ”Eu când vreau să fluier, fluier”
  • ”Noi, cei din linia întâi”
  • ”Poker”
Advertisements