Dacă toate celelalte licee respectă procedurile în totalitate(sau cel puțin n-am primit eu/AEBC semnalări), Colegiul Național “Vasile Alecsandri” este din nou în centrul atenției, tot negativ, din păcate. 

  
foto via Kristofer

Se pare că enclava PSD-iștilor(cei din conducere, desigur) mai mult sau mai puțin exilați de către partidul mamă, nu poate să respecte o prevedere destul de simplă: diferențele de materii care se dau sub formă de examen pentru elevii care s-au transferat dintr-un liceu în altul trebuie efectuate între 1-15 Septembrie. Nasol, liderii CNVA s-au gândit că un copil poate fi transferat, se integrează, poate chiar recuperează dacă e cazul, ca apoi să dea aceste diferențe în timpul anului școlar în curs. Așa există posibilitatea ca pe la jumătatea primului semestru să dispară anumite chipuri din liceu, elevii fiind picați la competențe. 

Deși se laudă ca toate legile/hotărârile se respectă, direcțiunea CNVA ajunge la astfel de practici, la politizarea învățământului prin ședințe PSD în amfiteatrul unității de învățământ sau chiar la privarea de libertate a elevilor. Pe lângă toate astea, chiar doamna directoare încalcă propriul regulament de ordine interioară, sancționând anumiți elevi prin scăderea notei la purtare pentru că aveau doar 1/3 piese ale uniformei. Pe lângă faptul că în acest caz regulamentul impune o mustrare verbală în primă fază, prințul doamnei, un armăsar care studiază în același liceu, refuză purtarea uniformei, încalcă reguli pentru care ceilalți colegi de ai lui sunt sancționați, iar tratamentul oferit de profesori este cât se poate de indulgent. 

Deci cum facem la Alecsandri, intervenim cu AEBC-ul, sau se rezolvă singuri? 

UPDATE:

Încă o sesizare apărută: mi s-a mărturisit că elevii care au venit în timpul anului în curs la liceu și schimbând liceul au dispărut unele ore din încadrare au dat diferențele de materie în ultima zi de școală, când mediile trebuiau deja încheiate și situația finalizată. Fain! 

Advertisements