Nici ora 15:00 nu s-a făcut când deja eram șocat de perlele scoase de trei politicieni influenți la ora actuală: 

  • Gabriel Oprea, vicepremierul implicat într-un scandal imens, mai exact moartea polițistului Bogdan Gigina;
  • Victor Ponta, prim-ministru și…doctor, etc etc;
  • Liviu Dragnea, lider PSD.

Începem cu începutul, adică primele declarații oferite de Gabriel Oprea, ministru migrator dintr-un partid în altul, fost FSN-ist, PSD-ist, actual lider UNPR și plagiator de doctorat(culmea, ș-ăsta):

La un moment dat, coloana s-a oprit. Nu am știut de ce. Eu nu am văzut accidentul. Nu am știut că este vorba despre un accident. Am văzut doar mașina de poliție din față oprită și pe cei doi polițiști  coborând și alergând. Unul dintre ei ne-a făcut semn să continuăm deplasarea și mașina în care mă aflam a pornit de pe loc. Mașina de poliție și cei doi colegi rămăseseră acolo. Abia după ce depășisem locul accidentului, am aflat ce s-a intamplat.

Foarte tare! Adică omul vede că propria coloană oficială se oprește fără motiv, doi polițiști se agită în jur, dar nu s-a gândit că o fi vreun accident. Iar polițistul a făcut semn ca deplasarea să fie continuată, fără explicații, nu? Doar ce, îi dădea ordine doar unui ministru, nu unei persoane de o deosebită importanță. Iar blegul de ministru nu s-a stresat să se intereseze ce și cum. Pe cât pariem că dacă unul dintre polițiștii aflați în coloana oficială se deplasa fără voia majestății sale să-și ia o gogoașă, a doua zi nu mai avea loc de muncă? Oricum, el nu a văzut și nu a aflat 🙂 Faină a fost prima perlă!

Urmează nimeni altul decât feblețea mea și nu numai a mea: Victor Ponta. Acesta a avut un acces de furie în care și-a arătat colții în fața președintelui, iar ca orice animal feroce care se respectă(pe dracu’) i-a spus:

Restul colegilor prim-miniștri îmi spun că domnia sa merge la Bruxelles, știți cum zice românul, ca surda-n horă. Merge acolo, tace din gură, se întoarce și tace din gură. Și-atunci, obligația mea este să am grijă ca politicile noastre să fie eficiente și să fie și cunoscute pe plan european!

Deci practic surda tace iar în hora se aude, nu se dansează. Și pentru că suntem români, avem limbaj elevat, suntem plimbați prin toată lumea asta, așa că folosim expresii formale ca “a fost ca surda-n horă”. Faină și perla asta scoasă de Pontici, n-am ce să spun, mi-a intrat la inimă. 

Ultimul, dar nu cel din urmă, Liviu Dragnea, lider PSD ales la cel mai transparent congres al anului, a filozofat intens(pe marginea subiectului Oprea și polițistul căzut la datorie) astfel încât e posibil să-i intre în programa de BAC tehnica halucinantă de a face legături și de a trage concluzii. E un adevărat Aristotel al secolului nostru:

Sunt două aspecte legate de această problemă. Primul este aspectul ce ţine de legalitate. Opinia publică vrea neapărat şi este normal să afle cine este vinovat. Al doilea aspect este cel legat de onoare (…) Ştiu că în spaţiul public s-a vorbit mult despre demisii. Despre demisia lui Gabriel Oprea trebuie să îl întrebaţi pe dumnealui. Despre o eventuală demitere a lui din guvern, trebuie să îl întrebaţi pe Victor Ponta. 

Această intervenție a lămurit cu siguranță toți nedumeriții care au urmărit acest scandal. Ferește-mă Doamne de politicieni ce deschid gura, că am să mor de la o criză de râs provocată de inteligența declarațiilor lor…

IMG_1298

Advertisements