Vineri, ora 14:00, la Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău, va avea loc o conferință despre democrația universală și cea din școală, precum și lansarea platformei educaționale InfoEdu.ro. În cadrul conferinței voi vorbi și eu. Mai multe detalii, în comunicatul de pe eveniment.

Vă invităm vineri, 6 noiembrie 2015, începând cu ora 14:00, în Aula Universității “Vasile Alecsandri”, la o conferință care are ca temă democrația școlară și universitară, punctul culminant al evenimentului fiind lansarea și prezentarea InfoEdu.net, o platformă online națională dedicată elevilor și studenților!


• 14:00: înregistrarea și primirea participanților;

• 14:30: deschiderea conferinței

• 14:35: prezentarea platformei InfoEdu.net (Cosmin Sbînțu, manager proiect)

• 15:00: anunțarea proiectelor viitoare ale Asociației Elevilor din Bacău (Vlad Popovici, președinte AEBC);

• 15:20: workshop despre rezolvarea problemelor din licee și universități prin promovarea acestora în spațiul public (Cristian Ghingheș, reprezentant Inițiativa Băcăuană);

• 15:35: workshop despre importanța implicării studenților în viața comunității (Mihai Viorel Munteanu, președinte Liga Studențească Bacău).

• 15:45: încheierea conferinței.


Ne propunem cu Infoedu.net să strângem cât mai multe informații despre școlile, liceele și universitățile din țară, fie că este vorba de păreri personale sau experiențe dintr-o anumită instituție de învățământ, fie de profesori, nereguli sau, de ce nu, întrebări. – Cosmin Sbînțu, inițiator și manager de proiect


Pe lângă prezentarea platformei, programul conferinței mai include prezentări și dezbateri referitoare la modalitățile în care se pot implica elevii și studenții pentru promovarea și rezolvarea anumitor probleme sau situații care apar la nivelul instituțiilor de învățământ preuniversitare și universitare.


Accesul este liber! Pe parcursul prezentărilor, participanții sunt liberi să ridice întrebări și sugestii legate atât de platformă și de activitatea organizațiilor prezente la conferință, dar mai ales despre instituțiile de învățământ din care provin.


Parteneri: Liga Studenteasca Bacau, Asociația Elevilor din Constanța, Iniţiativa Băcăuană, Cetateni Activi pentru Bacau, BeeStrong – ONG-uri puternice pentru Bacău, Romanian Youth Movement for Democracy

  

 

Advertisements