Dacă la protestul de aseară elevii au dominat atmosfera cu problemele din educație, astăzi am să vă vorbesc despre problemele din cadrul sistemului sanitar din România. De fapt, l-am invitat pe Bogdan Macedon, student băcăuan la medicină în Tg. Mureș să vorbească despre asta. 

  

Toată lumea dorește imbunatatirea functionarii sistemului actual. Nimic nu ma poate face mai fericit decat asta, considerand ca in sfarsit se vor gasi solutii pentru problemele acute cu care se confrunta Romania. 

M-am decis sa le expun pe cele mai importante din punctul meu de vedere; punctul de vedere al unui student la Medicina, care la terminarea facultatii, nu vrea sa plece din tara sa, care vrea sa ajunga sa lucreze pentru sanatatea si imbunatatirea calitatii vietii compatriotilor sai, care vrea sa fie MANDRU ca este MEDIC IN ROMANIA. 

Avand in vedere experienta din ultimii 3 ani de voluntariat prin Spitale si Servicii Judetene de Ambulanta, consider ca lipsa/blocarea posturilor de munca, dar si remuneratia extraordinar de mica comparativ cu munca, stresul si responsabiliatea depuse, reprezinta doua dintre dintre cele mai grave probleme ale sistemului actual de sanatate. Asistam cu totii la un fenomen migrational masiv al medicilor si asistentilor in strainatate. Din pacate, in anul 2015 s-a ajuns ca numarul de medici si asistente raportat la populatia Romaniei sa fie mai redus decat media din Uniunea Europeana, iar tendinta este ingrijoratoare pentru ca in lipsa unei solutii urgente, se va agrava situatia actuala. Si pentru ca vor exista pareri care vor sustine ca situatia nu este nici pe departe atat de grava, doresc sa le amintesc de cazurile in care, numai in anul 2015, s-au inchis sectii intregi (Sectia Anestezie Terapie Intensiva Pediatrie Ploiesti, Compartiment Primire Urgente – Spital Municipal Husi) datorita unei lipse acute de personal. Prin simplul fapt ca au lasat sa se intample astfel de lucruri, putem deduce cu usurinta ca interesul lor spre a ne asigura accesul nostru, al tuturor la sanatatea pe care o platim lunar, este ZERO.

 Ca o rezolvare a tuturor acestor probleme, consider ca trebuie gandit si implementat urgent un plan care sa asigure deblocarea posturilor, cresteri salariale, motivarea specialistilor prin stimulente non-financiare: concedii de studiu, ore de lucru flexibile, acces la training si educatie, facilitati recreationale, intreg personalul medical simtindu-se astfel apreciat si respectat la adevarata sa valoare.

Am ales ca Bogdan sa-mi acorde aceste cuvinte datorită dorinței de implicare, al experienței și a dorinței de face ceva în acest domeniu, pentru țară și pentru Bacău. Din acest motiv îl și includ la categoria #băcăuanide10 în această săptămână.

Ați auzit povestea unui tânăr student, dorințele pe care le are și sper cu toții să facem povestea acestuia auzită. Trebuie să știm să punem punctul pe i, să cerem ceea ce dorim, nu doar demisii. 

  
Mulțumesc Bogdan și mult succes! 

Advertisements