Am să scriu, în sfârșit, despre un subiect pe care tot l-am amânat și, mi-am dat seama că nu se mai poate. 

Probabil că deja ai fost cooptat să faci parte dintr-o afacere cu cafea. Te sună un prieten și te întreabă “ce faci, hai să bem o cafea”, iar tu mergi. Când ajungi, surpriză, mai mulți oameni spălați pe creier, cu niște cutii în mână, un rânjet fals pe față, la costum, bineînțeles și cu niște păhăruțe mici de tot în care o să urmeze să-ți facă o linguriță de cafea solubilă. E vorba de secta Organo Gold, o mafie care se întinde din ce în ce mai tare. 

Am fost și eu chemat de zeci de ori la “coffee cluburi” și “business meeting-uri”. Am fost de câteva ori, chiar la persoane diferite. Oamenii sunt spălați pe creier și au același text. Cafeaua Organo e de lux, te costa o căruță de bani. Cam vreo 80 de lei. Și asta înseamnă cateva pliculețe. Adică prost să fii să cumperi, părerea mea! 

Bun, în primul rând te iau foarte energici și bucuroși, cu multe lingușeli, prezentându-se unul pe altul în lanț. Fiecare vorbește despre beneficiile extraordinare ale acestei cafele de 2 lei, vândută la preț galactic, care te scapă și de lepră, doar doar dacă bei vreo 40 de ml pe zi. 
Bun, asta e partea cu lingușeala. Urmează afacerea vieții tale! Dacă intri în afacere, cu doar vrei 200 și ceva de euro(jaf pe față nene) ești înregistrat pe contul cuiva, prin Olanda pe undeva, oriunde doar nu în România, pentru că în România nu e legal. Aceștia vorbesc de anumite procente pe care le primești dacă mai aduci pe cineva, sau pur și simplu vinzi cafeaua. Prezentatorii povestesc de sume fabuloase pe care le câștigă(e doar vrăjeală, vă rog să mă credeți!) doar pentru a atrage persoane cu vise irealizabile. 

“Afacerea” se desfășoară în ilegalitate: fără casă de marcat, contract, nimic! Nici adeziune. Astfel, aceștia vând vise și cafea de 2 lei la extra preț către oameni care doresc, mulți din disperare, să își îmbunătățească veniturile. Astfel, pachetele sunt cumpărate, dar cafeaua nu poate fi vândută, iar alt fraier care să intre fără să vadă rezultate la tine, e cam greu. Banii sunt dați, iar gaura este și financiară și din punct de vedere al timpului pierdut. Nu cădeți în capcana aia cu “e Network marketing, MLM” etc. E o schiță piramidală de 2 lei. 

Nu intrați în capcană, mulți băcăuani deja au călcat strâmb! Visele mari nu se realizează în timp ce bei o cafea solubilă și încerci să vinzi aceeași cafea la prețuri de sute de euro. Banii nu cad din cer, se fac cu greu, muncind. Încercați să vă feriți de “Organo Gold”! 

  

UPDATE:

Iată însă că nu sunt singurul care scrie despre afacerea Organo Gold! Cosmin Sbînțu a scris pe blogul său experiența trăită foarte recent la o întâlnire a “antreprenorilor” Organo. Vă invit să îi citiți părerea!:) 

Advertisements