Acesta cred că ar trebui să fie noul slogan al primarului Romeo Stavarache. Asta dacă mai apucă o nouă candidatură. Propun cuvântul “arest” pentru a fi adăugat între “Bacău” și “Acasă”. Că e la modă și se potrivește perfect pentru situația actuală: iar este în arest, la domiciliu. 

Culmea culmilor este că, iar a intrat în arest datorită unui schimb de replici cu martori implicați într-un proces. Cred că ăștia-l strigă pe nume de zor, doar de l-ar zări cineva, să încalce măsurile controlului judiciar și să intre din nou în arest. Asta e, domn’ primar se întâmplă. Explicați și Dvs. acolo, la Tribunal, tot vă strigau nebunii, nu v-ar fi lăsat în pace, că Dvs. nici nu îndrăzneați să vă uitați la ei dar de, ați cedat și i-ați pus la punct cu niște vorbe, nicidecum nu ați vorbit despre proces. 

Cât e glumă-i panaramă, dar când a auzit de arest, ieri, edilul a leșinat instant. Îmi și imaginez ce amintiri frumoase îi treceau prin cap cu deținuții ăia microbiști pe la penitenciar, sigur îl pupau și-l umpleau de respect. Asta e, nea’ Stava, nu poate fi mulțumit orice cetățean, ce naiba. Să ne revenim puțin, că până la urmă nu s-a îngropat sportul băcăuan fără motiv, dar decât să-l fii menținut la nivel înalt, sa dăm piept cu monotonia…nenorociți mai suntem, nimic n-apreciem! Domnul primar a vrut să demonstreze că Bacăul e o legendă și că renaște din propria cenușă! Probabil de asta s-au și distrus atâtea spații verzi, să ne acomodăm cu peisajul. Sau?…

Acum domn’ primar, să rămână-ntre noi, dar o demisie n-ar strica acolo, la imagine. Nici la a Dvs și nici la adresa Bacăului. E pe același principiu cu Sigartău și Teatrul Bacovia. Ah, dar știți, am uitat că sunteți prieteni. Of, of, of. Abia aștept să ajung diseară acasă și să primesc prin poștă o scrisoare:

Dragi băcăuani, 

…….

Al Dvs fost Primar, 

Romeo Stavarache 

Dar să nu visăm prea mult, că nu mai trăim în prezent. Sau, cum era aia? 🙂 

Advertisements