Ieri am aflat, de pe conturile de socializare(Facebook/Instagram)despre nevoia disperată a unui om, care ajută mii de persoane în fiecare an. 

Este vorba despre medicul Olinic Ciprian Dimitrie, medic primar, chirurgie generală, Bacău. Deși este obișnuit să ajute oamenii de fiecare dată, să salveze vieți, acum are mare nevoie de ajutorul nostru. Acesta se află în aceste momente în comă la Spitalul Universitar, București, încă de luni, când a suferit un infarct. Îl puteți ajuta dacă doriți să donați sânge, grupa 0RH+, la Spitalul Județean Bacău sau Spitalul Universitar din București. De asemenea, puteți dona indiferent dacă aveți sau nu această grupă, astfel încât se poate “da la schimb”. 

Haideți să ajutăm un om care, până la urmă, salvează mereu alte vieți. 

Vă las și o postare mai emoționantă, culeasă de pe profilul de Facebook al unui utilizator:

Anul trecut, pe vremea asta bunica era în spital, cu mici șanse de supraviețuire. După lungi căutări și speranțe, am dat peste domnul doctor Olinic Ciprian Dimitrie. Dl. Olinic a salvat-o, iar acum bunica mea se plimbă prin parc cu nepotul ei de un an. Dl. Olinic, însă, este acum internat la Spitalul Universitar, în coma și are mare nevoie de donatori cu grupa 0Rh+ din cauza unei septicemii grave. Vă rog să-l ajutăm pentru că din cele 20 de pungi de sânge, acum are doar 5. Donarea se poate face la spitalul Universitar București, dar si la Spitalul Județean Bacău. 

Sângele donatorilor nu l-ar salva doar pe doctorul Olinic. Ar fi o șansa ca mai multe bunici să fie salvate, așa cum a fost a mea sau mii de alți oameni pe care nu i-am cunoscut și care i-au fost pacienți.

  
Foto: Facebook.com

Advertisements