Ultimele zile au reprezentat ceva ireal pentru politica românească: o doză de umor impresionantă. Am început cu problemele declanșate la Partidul Național Liberal. 

Deși Munteanu părea a fi omul suținut de liberali(slavă cerului că l-au retras), greșelile partidului au fost mari. După nenumăratele variante propuse până la Orbán, după probleme penale în care a fost implicat acesta, PNL s-a grăbit cu Munteanu, să i se anunțe candidatura. Nu a durat mult și Munteanu a fost scos, Predoiu intrând pe fir. N-am nimic cu băiatul, dar n-are nicio șansă. Părerea mea. Păcat, ar fi ieșit o companie frumoasă! 

Băsescu nu candidează! În urma problemelor apărute, Traian Băsescu a mers la risc. Dacă ar fi candidat, ar fi pierdut o parte din electorat datorită ultimelor informații apărute în presă. Dar procentul pe care l-ar fi obținut ar fi rămas imens. Consider că nu avea adversar, ar fi câștigat. Dar a dat greșit cu banul: Robert Turcescu e candidat PMP. Ce pot să zic, dezamăgitor. Ca jurnalist îl mai înghiți, dar procentele pe care le va scoate vor fi infime. Nu compari un fost șef de stat cu Turcescu. Păcat de PMP. S-a dus naibii și partidul ăsta înainte de a intra cum trebuie în activitate. Comic, din nou. 

Dragnea a fost judecat. Da dragilor, după seria de amânări, specifice justiției din România, Liviu Dragnea, ăla de cerea o achitare, a primit vestea modificării sentinței cu spaimă. Cică le tremurau prin sediul de la partid chiloții ălora mai ceva ca afișele cu “Schimb” de pe străzile Bacăului. Între timp, procurorii coceau o pedeapsă între 3-5 ani cu executare. Rezultatul e undeva la o cale de mijloc: doi ani cu suspendare. Păi ce-ați făcut mă, îl lăsați așa, de capul lui? 

Șoc! Iohannis șochează România! După lungile călătorii și șederi peste hotare dar și de premiere a diverșilor cetățeni ce aduc cinste țării, președintele a luat în sfârșit o atitudine bună. A scris pe Facebook că cere demisia lui Dragnea din PSD. Slavă cerului că măcar tastează mai repede decât vorbește! 

Ultima noutate care completează careul circarilor din această săptămână e stilul de campanie PSD Bacău. După ce au împânzit orașul de pliante și bannere, aceștia atacă și zona de tineret, folosind Facebook-ul ca mijloc de comunicare. Astfel, domnul Necula se filmează când propune ceva. De această dată a propus un nou stadion și a făcut un clip lacrimogen. Mai lacrimogen e faptul că starea stadionului și a echipei de fotbal era obiectiv țintă pentru domnul deputat și în campania din 2012, când a fost ales parlamentar. 🙂 

Cam acestea sunt suprizele săptămânii. Eu am râs. Voi? 

Advertisements