S-a publicat documentația POR 2014-2020, pentru Axa Prioritară 4- Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Municipiului Bacău îi sunt alocate aproape 41 de milioane de euro pentru Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană, iar administrația condusă de Cosmin Necula ar trebui să acceseze aceste fonduri europene, pentru a putea face Bacăul un oraș “altfel”, adică, să se respecte promisiunea făcută în campanie: agasantul #schimb

Îmi doresc ca declarația lui Cosmin Necula privind investițiile în infrastructură să fie doar o glumă proastă și să nu se axeze doar “pe servicii ca iluminatul public”, după cum însuși domnia sa a declarat. Nu de alta, dar s-au investit niște sume fabuloase în acest sector în istoria recentă a orașului. Am să mizez însă pe opoziție. 

FECHET: “Voi interpela executivul la prima ședință de Consiliu Local!” 

Mă bucură faptul că în sfârșit există opoziție în consiliul local și cred că Partidul Național Liberal, împreună cu ceilalți consilieri locali, pot să schimbe viziunea primarului și a consilierilor PSD, astfel încât nevoile cetățeanului să fie prioritare și să poată conștientiza și primarul că zugrăvitul propriului birou din cadrul Primăriei Bacău nu este chiar pe lista dorințelor celor care l-au ales. Dar, cum spuneam, opoziția există:

Sper ca administrația Necula să conștientizeze că singurul mod în care Bacăul se poate dezvolta este accesând fonduri europene. Iar banii de pe noul POR sunt doar o mică parte din ce putem accesa până în 2020. Voi interpela executivul în prima ședință de Consiliu Local pentru a afla stadiul pregătirilor pentru accesarea fondurilor europene din exercițiul bugetar 2014-2020.

Mircea Fechet- 

Consilier local PNL

GHINGHEȘ: “Noul executiv trebuie să înțeleagă că trebuie demarate cât mai curând proiecte de dezvoltare pe noile fonduri europene!”

Independentul Cristian Ghingheș este de aceeași părere și consideră că fără să accesăm aceste fonduri europene, orașul are de suferit. Acesta spune că se va lupta în consiliul local pentru acești bani de care Bacăul are o reală nevoie!

Banii pe care îi putem accesa prin Programul Operațional Regional reprezintă o mare șansă pentru orașul nostru. Pe axa 4 intră in primul rând Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), care trebuie realizat și demarat cat mai curand de primarul Cosmin Necula, strategie fara de care nu putem accesa bani europeni pentru realizarea de piste pentru biciclete, parcari supraterane, benzi dedicate transportului public, dar si pentru achizitionarea de mijloace de transport ecologice/electrice si pana la urma regandirea felului in care ne miscam in orasul nostru. Sunt lucruri pentru care m-am luptat si de care Bacaul are mare nevoie.

Cristian Ghingheș-

Consilier local independent

Aștept și eu cu nerăbdare viziunea administrației cu privire la Programul Operațional Regional 2014-2020. Nu de alta, dar activitatea băcăuanilor sigur nu se desfășoară într-un birou din Primăria Bacău. 

Advertisements