La ședința de astăzi a Consiliului Local Bacău, unul dintre punctele de interes a fost susținerea programului „Școală după Școală”, un program binevenit care consider că ar trebui să îi sprijine pe elevii din municipiul Bacău.

Ei bine, se știe că programul se adresează în mod special preșcolarilor, iar intervenția Primăriei este următoarea: Primăria Bacău oferă gratuit spre folosință spațiul școlii pentru profesorii/ONG-urile care derulează programe tip after-school. Foarte bine până aici. Însă, Primarul Necula face o mică discriminare între elevi. Astfel, când consilierul local independent Cristian Ghingheș a amendat hotărârea astfel încât să se fi dat posibilitatea și liceenilor să beneficieze de spații gratuite în școlile și liceele băcăuane, grupul PSD-PMP-ALDE a votat…împotrivă!

14231418_10206494927363215_4242049417120231318_o

foto: Cristian GHINGHEȘ

PSD, ALDE și PMP cred că doar elevii din ciclurile primar și gimnazial (clasele 1-8) pot să desfășoare diverse activități extrașcolare în clădirile unităților de învățământ din municipiul Bacău. Elevii nu.

Efectiv nu înțeleg motivul. PNL a fost de acord cu mine, PSRO s-a abținut.

Pentru rezolvarea acestei probleme și implicit acordarea acestui drept inclusiv liceenilor băcăuani, voi iniția un proiect de hotărâre separat.

-Cristian GHINGHEȘ-

consilier local independent

Țin să-i (re)amintesc domnului primar și, implicit, grupului care deține puterea la guvernarea locală că există multiple trupe de liceeni care fac niște lucruri extraordinare! Avem trupe de teatru care încântă publicul Băcăuan gratuit, anual, în cadrul ID Fest, trupe care repetă în incinta liceelor. Există trupe de dans contemporan, cum ar fi Unknown Crew(da, sunt „vinovat” pentru existența ei), sportiv, de formații, există trupe de muzică, există corul școlii/liceului, există tot felul de entități care dezvoltă activități educative și de dezvoltare personală.

12628515_524219247756169_5307382381079790919_o

Primarul ar trebui să-și amintească cum declara că e deschis la sugestii cum ar fi centrele de tineret, prin care să sprijine activitățile elevilor, ar trebui să-și amintescă cum lăuda fiecare activitate a tinerilor, dar îi atrag atenția că, prin acest vot, nu va mai avea ce lăuda, căci toate acele activități, sau majoritatea, erau concepute în incintele școlilor și liceelor, în timpul liber. Să spui că promovezi elevii și tinerii, dar să le iei și puținul pe care îl au deja, nu este chiar cea mai profundă dovadă de susținere!

Mircea FECHET-

consilier local PNL

Mă bucură poziția PNL Bacău și, desigur, a independentului Cristian Ghingheș. Aleșii ar trebui să se gândească atent cum își cresc viitorii alegători și persoanele care ar trebui să rămână în Bacău pentru a spori desvoltarea orașului nostru. Mă surprinde însă abținerea de la vot a reprezentanților PSRo.

Liceeni, cred că ar trebui să-i demonstrați primarului că vreși să faceți treabă, dar n-aveți unde. Dacă aș fi în locul vostru, mi-aș derula activitățile pe scările Primăriei, că doar e spațiu public. Sper că am fost inventiv și v-am dat idei. 🙂

Advertisements