UPDATE, la finalul articolului!

Nu e cazul USR București, ci cazul USR Bacău. Pe surse vă spun că Mihai Gîrba deschide lista USR Bacău pentru parlamentare! 

14542710_10154605139932156_947155402_n-584x400.jpg

Cel mai probabil, fostul pseudo-lider Noua Republică și M10, dar și cu trecut „roșu” la activ, până undeva prin 2008, dar unde nu a fost băgat în seamă, în ciuda legăturilor cu nașu’ Dan Stoica, încearcă din răsputeri să prindă o funcție publică. La Consilul Județean, la locale, nu i-a ieșit, așa că s-a reorientat spre „un proiect politic nou în care să-și aducă aportul pentru comunitate”, adică USR. În momentul ăsta, există două posibilități: ori Nicușor Dan a luat țeapă că nu și-a studiat proaspătul lider din Bacău, ori USR dă țeapă cu oameni vechi, eșuați în alte „proiecte politice”, căci nu le numesc partide. Se feresc de cuvântul acesta ce de dracu.

14479762_297141730672429_1080403051927541165_n.jpg

Pe surse vă spun că omul care se bate la premiul de „traseistul bacăului” va deschide listele USR pentru Parlament. Dacă inițial se vorbea de Camera Deputaților, în ultimele două zile ar fi avut loc câteva discuții mai aspre în interior, vizavi de Gîrba. Erau mulți nedumeriți: să deschidă lista la Camera Deputaților, sau să fie mutat la Camera Senatului în urma unor disensiuni cu Liviu Rusu. Oricum ar fi, vă pot spune că…USR trage o mare țeapă.

Mi-amintesc totuși de o declarație de-a domnului Gîrba în Ziarul de Bacău, la întrebarea „ cum vă împăcați cu filozofia USR, având în vedere că Nicușor Dan a propus doar oameni noi, fără trecut pătat politic?”. Răspunsul, e genial:

Da… eu cred că s-a referit la oamenii care nu au mai făcut politică în partidele parlamentare. Cred că este mai nuanțată declarația sa


Mihai Gîrba, actual lider și candidat USR pentru un fotoliu în Parlament

PS: Întrebare întrebătoare: s-au luat comisioane, și dacă da, cam câte „jdemii” de euro pe un proiect inițiat de domnul Gîrba la Unitatea de Primire Urgențe (UPU) Bacău, în mandatul nașului Stoica? 🙂 Cred că merităm un răspuns sincer de la un om care vrea…să ne reprezinte în Parlamentul României.

PPS:


UPDATE!

Domnul Gîrba mi-a declarat la o zi distanță după articolul publicat, următoarele:

Mă simt dator să fac unele precizări cu privire la activitatea mea (în politică și în afaceri) în urma apariției în mediul on-line a unor materiale care denaturează adevărul.

1. Nu am activat niciodată în PSD sau partidele predecesoare ale acestuia. Nu m-am implicat decât în ceea ce se numește “politica antisitem”. Partidele în care am activat, Noua Republică și M10, au avut foarte bine definit acest profil, dealtfel identic cu cel al USR. Mai mult, au fost partide neparlamentare, partide care nu au fost niciodată în structurile politice ale statului.

2. Referitor la “comisioanele” pentru proiectul de reabilitare şi modernizare a UPU Bacău fac următoarele precizări:

o Este un proiect care a fost elaborat în anul 2008 (acum aproape 9 ani), în urma unei licitaţii organizată de Consiliul Judeţean, conform tuturor procedurilor legale și la care firma administrată de mine a făcut parte dintr-o asociere de 3 companii, nefiind nici măcar liderul acestei asocieri.

o Firma pe care o conduc este într-adevăr cea care a elaborat proiectul. Din cauze pe care pot doar să le intuiesc acestă firmă nu a încasat nici până acum contravaloarea serviciilor prestate, repet, în urmă cu 8-9 ani.

o Aşadar, este vorba despre un proiect benefic pentru băcăuani, la care am lucrat în anul 2008 şi pentru care nici în anul 2016 (la aproape 9 ani) nu am încasat contravaloarea muncii prestate, deși am câștigat şi un proces la finele anului 2015 în acest sens.

Mihai Gîrbă – candidat USR la Senatul României

Advertisements