Nu știu dacă vorbim de ipocrizie sau amnezie, dar orice ar fi, primarul Bacăului este genial. Este omul ăla care deși nu face nimic, înflorește totul cu vorbe dulci și, mai mult decât atât, îți smulge un zâmbet de pe buze atunci când nici nu mai speri. Ei bine, nu vă grăbiți să credeți că îl laud pe domnul primar, pentru că nu este așa. Tot ce vreau să spun, prin ironia mea specifică, prea complicată pentru unii de altfel, este că Necula se (sau ne?) pregăteșe de un… autodenunț. 🙂

În timp ce mă uitam pe feed-ul de pe Facebook, n-am putut să remarc o postare a consilierului local PSD Adrian Gavriliu, o postare care zice cam așa:

capture

După dispoziția dată de primar, Poliția Locală a descoperit in Bacău circa 200 de apartamente ANL care erau nelocuite sau subînchiriate.

Se va afla in curând și numărul apartamentelor ANL date după criterii de prietenie sau…… 💰

Adrian GAVRILIU- consilier local PSD

Mi-a rămas în cap, pe repeat, în timpul unui loop de hohote de râs, sintagma „Se va afla in curând și numărul apartamentelor ANL date după criterii de prietenie sau….”. O simțiți? Mno, dăm replay: „Se va afla in curând și numărul apartamentelor ANL date după criterii de prietenie sau….”. Over and over again: „Se va afla in curând și numărul apartamentelor ANL date după criterii de prietenie sau….”. Vă mărturisesc că e genial. Pe bune! Dar haideți să vă spun de unde această genialitate.

Să ne amintim că primarul Bacăului are o carieră politică (mă rog, altă carieră nu are că s-a legat greșit la șireturi la examenul de la Baroul Bacău) de vreo 14 ani, timp în care „nu și-a extras foloase materiale nejustificate”, cum ar zice postacii edilului, însă treburile nu stau chiar așa. În data de 15.05.2003, actualul primar a înregistrat la Primăria Bacău cererea cu numărul 66292, prin care a cerut, ca orice tânăr neajutorat, la început de carieră, o locuință ANL, fiind necăsătorit și așa mai departe. Din 2003 există peste 1500 de cereri similare care au fost „uitate” într-un sertar. Informația poate fi verificată accesând acest link. Culmea, primarul Bacăului a fost un norocos, astfel încât cererea formulată în vara lui 2003 a fost aprobată relativ repede, la finele la 2005, pe 20 decembrie, ca un mic cadou de Crăciun.

13319945_131655373917855_4744595743611784300_n.jpg

Ei, cam asta-i treaba cu ipocrizia primarului. Știu, unii vor zice că e doar o pură coincidență și că exagerez, că scriu la comandă, etc. Știu textul. Ei bine, doar azi puteți profita de oferta specială „o dovadă de ipocirizie nu vine niciodată singură”, așa că, nu ratați următoarele rânduri! Mai țineți minte campania abia terminată, când Necula a dat în Stavarache (și a profitat să atace mai mult grupul liberal, printr-o propagandă nesimțită) ca surdu-n clopote? Vă reamintesc o declarație de-a domnului Necula din Ziarul de Gardă, din perioada campaniei parlamentare din 2012, fix acum 4 ani:

„Romeo Stavarache, premiat pentru munca din administratie

Primarul municipiului Bacau, Romeo Stavarache, a fost premiat pentru a doua oara in ultimii doi ani in cadrul Galei RAPPL (Revista Romana pentru Administratie Publica Locala).

Acest al doilea premiu vine sa confirme, in opinia mea, faptul ca municipiul Bacau – sub bagheta administratiei Stavarache – a apucat-o pe drumul cel bun, avand in derulare proiecte fanion pentru administratia din tara noastra.

Spitalul Municipal, retehnologizarea sistemului public de termoficare, depozitul ecologic de deseuri, modernizarea retelelor de apa, dar si pasajul subteran Oituz – Guse, Teatrul de Vara sau Centrul de Afaceri reprezinta – sumar – cartea de vizita a administratiei Stavarache, precum si argumentul (argumentele) ca orasul a cunoscut in ultimii 7-8 ani o dezvoltare aparte.

Salut premierea edilului sef al Bacaului si – in asentimentul domniei sale – consider ca acest premiu apartine, intr-o anumita masura, si bacauanilor, partenerii administratiei Romeo Stavarache. Eforturile municipalitatii bacauane, in directia imprimarii unei dezvoltari pe termen mediu-lung a orasului, sunt incununate de o binemeritata recunoastere pe plan national.”

-Cosmin NECULA, în 2012- actual primar

Sublim 🙂

Advertisements