De când a preluat puterea și în municipiu, în urma alegerilor locale din 5 iunie, PSD Bacău, prin vocea primarului Cosmin Necula, promite promite, promite și unele le și face. În stilul clasic, prin nerespectarea hotărârilor votate și interpretarea unor factori pentru a avea situația de partea lor.

Ne-am obișnuit însă cu aceste practici, încă de la vestita șosea de centură, până la stadion, halda de fosfogips (a mai zis cineva ceva de ea?) și…patinoar. Da, domnul primar a promis un patinoar gratuit pentru băcăuani, Consiliul Local a votat în unanimitatea, iar momentul adevărului a cam venit.

14990999_1146158298808889_992438616992513549_o.jpg

Și pentru că suntem români, iar cu practica stăm mai greu, haideți să vă prezint constatările unui tânăr cetățean al Bacăului. Înainte de asta, redau mesajul primarului după aprobarea HCL:

Patinoarul va avea o suprafață de minim 600 mp, cu o capacitate de 200 de persoane / oră. Programul pentru public va fi de cel puțin 12 ore, zilnic până la ora 23:00. Vor fi asigurate, gratuit, 50 de perechi de patine.

50 de perechi de patine asigurate gratuit, fără alte amendamente, explicații sau trimiteri la alte regulamente. Navigând pe Facebook, am dat de postarea lui Gabriel Postolache. Nu mă deranjează faptul că aspectul patinoarului nu e foarte grațios sau cine știe ce alte detalii de ordin tehnic, că nu vreau să fiu cârcotaș gratuit și nici n-am studii finalizate în domeniu. Însă, pot să menționez observația foarte bună făcută de Gabriel, adică faptul că cele 50 de perechi de patine promise gratuit de domnul primar, nu sunt chiar gratuite, decât pentru…grupuri organizate. Or fi de la partid? LESD? TSD? Grupurile mă refer. Ei, aici am fost puțin răutăcios.

Dar tot nu este moral, chiar dacă e totuși pesedistic, să promiți ceva și să oferi altceva. S-au pus niște condiții care nu au fost menționate. Și încă ceva, nimeni nu a menționat că patinele oferite gratuit pentru grupurile organizat sunt disponibile doar în intervalul orar 12:00-20:00.

Oricum ar fi, moral e simplă: să te încrezi în PSD este un primă glumă bună, demnă de 1 aprilie. Păcat că a avut loc de 1 Decembrie.

La mulți ani, România!

Advertisements