15681692_10207360978253946_189727143_o.jpg

Nu e vreo glumă, nu-i nici măcar vreun secret și, cea mai tare chestie, nici măcar campanie electorală! Este un proiect cât se poate de fain, adus pe agenda publică în primul rând de consilierul local Adrian Gavriliu (PSD) și președintele Asociației Județene de Fotbal (AJF), Cristi Sava.

Vă tot povestesc de proiect, dar nu și despre ce-i vorba corect? Acum trec și la subiect! 🙂

Ruhr Games 2017

Ruhr Games este cel mai mare festival de sport și tineret din Europa și așteaptă în perioada 11-18 iunie 2017, în Regiunea Ruhr din Germania, peste 1.000 de tineri cu vârste cuprinse între 14 și 21 de ani din 16 țări europene. Una dintre ele este România, iar grație parteneriatului dintre Federația de Tineret și Sport Wesfalia de Nord Rin și Asociația Regională Ruhr pe de o parte, respectiv Asociația Județeană de Fotbal (AJF) Bacău și Municipiul Bacău pe de altă parte, Bacăul va putea participa cu 100 de tineri: jumătate pe partea de sport, jumătate pe partea de tineret/cultură urbană.

Ce trebuie să faci ca să fii selectat?

Tot ce trebuie să faci este să fii băcăuan, să ai o vârstă cuprinsă între 14 și 21 de ani (dar acceptăm și excepții izolate) și să ne povestești de ce crezi că meriți să reprezinți Bacăul la Jocurile Ruhr-ului 2017. Bineînțeles, toate acestea cu ajutorul unui formular pe care îl găsești aici.

Ce înseamnă tabăra?

Tabăra de tineret de la Hamm va însemna pentru participanți peste 40 de workshopuri cu subiecte de sport, cultură, Europa, multimedia și design. Vom avea la dispoziție: action & adventure sport, evenimente de echipă, bar camp, seri și piețe internaționale, zonă de streetfood, networking lounge, chill-out area, proiecte de teatru și sportive și multe altele!

Costuri? Zero. Tu aplici, Primăria te trimite! Gratis!

Participarea la tabăra de tineret, incluzând mesele, campingul pe durata festivalului în cort propriu și participarea la activități, este gratuită. Cât timp tu ne aduci plus valoare orașului și ești dornic să faci treabă pe nișa ta, partea financiară o lași în grija noastră. De asemenea, costurile de deplasare urmează a fi suportate de Consiliul Local al municipiului Bacău. Spre informarea părinților, minorii vor avea coordonatori de grup responsabili de siguranța acestora.

Termen limită de depunere a aplicației: 30 decembrie 2016!

Și acum, întrebarea vine: ce treabă am eu aici? Ei bine, nu m-am angajat nici la Primărie, nici n-am câștigat la Loto să sponsorizez această activitate, ci am fost contactat de domnul consilier Gavriliu pentru a coordona aplicațiile împreună cu Gabriel Postolache (asociația STEP) și Cristian Ghingheș (consilier local independent). Ideea mi-a plăcut de la început și susțin și încerc să mă implic în orice proiect este pro-tineret și pro-societate la urma urmei, lăsând deoparte culoarea politică. Ideea este să valorificăm resursele noastre, să lăsăm ceva pozitiv în urma noastră pe unde mergem și să creștem, încet, pe orice plan: de la social și sportiv, la cultural și economic. Știu că este din scurt, știu că este timp puțin de decizie, dar stați liniștiți: cu siguranță nu aveți de ce să stați pe gânduri. Așa că, să curgă aplicațiile!

Notă informativă: persoanele cu dizabilități chiar sunt rugate să aplice. Ne dorim integrarea tuturor categoriilor sociale în acest proiect și chiar vă invit să share-uiți materialul și să îndemnați orice tânăr cu potențial să aplice!

15631528_10207360978693957_1691737826_o.jpg

Advertisements