Nu sunt așa mare încât să ofer premii, că nu sunt finanțat de Soroș, deși s-a scris în trecut pe pseudo-site-uri și despre așa ceva, dar am să ofer în schimb câteva mențiuni, denumite de mine, mai mult sau mai puțin plăcut, Mențiunile vPopovici 2016

1. Piesa rock a anului 2016


Puțină lume știe că ascult rock, acest gen de muzică fiind pe placul meu, așadar voi nominaliza cea mai reușită piesă rock a acestui an, din punctul meu de vedere. Și chiar dacă nu este în vreun moment de glorie în existența sa, Metallica reusește să se mențină topuri, Atlas, Rise! fiind după mine piesa rock a anului 2016, urcând peste “Mouth into flame” sau “Hardwired”, piese de pe același nou album semnată de americani. 

2. Filmul românesc al anului 2016


Există și un film românesc, în 2016, care m-a încântat și iată că nu întâmplător este și propunerea României la Oscar: Sieranevada. Filmul regizat de Cristi Puiu și care se bucură în acest moment de o campanie amplă de promovare a lungmetrajului în Statele Unite ale Americii merită văzut. Nu vă spun foarte multe, ci vă invit să-l vedeți. Bineînțeles, asta dacă nu sunteți fani #Selfie69 sau a altor experimente de acest gen. 🙂 

3. Proiectul anului: Capitala Tineretului din România 


Mențiunea “Proiectul anului 2016” ajunge  la un grup de tineri băcăuani despre care voi scrie în… 2017! Proiectul se numește Bacău: Capitala Tineretului din România și am scris despre asta aici

Băieți, avem de treabă în 2016! 

4. Succesul anului 2016


Cred că surpriza din 2016 este reprezentată de rezultatul marcat de Cristian Ghingheș pe plan local, reușind să devină consilier independent al Bacăului la doar 23 ani. Deja îl știți ca blogger și activist civic, dar din 5 iunie îl știți și ca reprezentant în CL Bacău. Asta da surpriză! 

Cristi, vezi că suntem cu ochii pe tine încă 3 și jumătate. Mult succes în continuare! 

5. Dezamăgirea anului 2016 


Dezamăgirea anului 2016 vine din sfera politicului și nu e PNL (căci ne așteptam, să fim serioși, era la conducere Gorghiu), ci USR. Partidul de buzunar al lui Nicușor Dan, cu parlamentari care se abțin de la vot încă de la primele ședințe din comisii pentru că habar nu au despre ce este vorba, a fraierit cam vreo 4% din numărul românilor pentru a îndeplini fanteziile lui Nicușor Dan de a fi în centrul atenției și de a deveni parlamentar. Pentru mine, USR nu e decât dovada că oamenii noi nu sunt mereu oamenii buni. 

6. Site-ul anului 2016


Cu siguranță, site-ul anului 2016 nu putea fi decât Vice. Cu super materiale, mai bune decât toată presa din România, băieții ăștia m-au convins în 2016 mai mult decât în fiecare an. 

Așadar, cam asta am avut eu de menționat în 2016. Aș fi putut continua lista, însă ar fi fost prea forțat. Momentan, asta merita cu adevărat menționat. 

La mulți ani! 

Noi ne regăsim în 2017. 

Advertisements